dimarts, 13 de desembre del 2011

ESTIRAMENTS



La flexibilitat 
Els estiraments és d'aquelles coses que amb l'edat s'aprenen a gaudir i a disfrutar. Quan som joves no existeix el plaer d'estirar, tot el contrari, costa i molt. Els motius? Suposo que per la sensació de dolor, l'avorriment, la poca visió i importància del fet.

L'experiència al llarg de diferents anys fent esport porta a interioritzar sensacions pròpies i a mantenir la qualitat dels nostres músculs.

Per tal de conscienciar-nos i localitzar les diferents parts podeu consultar el Buscador d'estiraments: web interessant referent a tot tipus d'estiraments visualitzant un vídeo de l'execució i localitzant el múscul en concret.



 
Alguns dels beneficis derivats de la practica de la flexibilitat es recullen en aquesta web. 
Molts esports i diferents practiques esportives requereixen una flexibilitat mínima per poder desenvolupar correctament les diferents tècniques o desicions correctes. Els esports de lluita en són un clar exemple, observeu aquesta imatge.




ESTIRAMENTS ESPECÍFICS EN FUNCIÓ DE LA PRACTICA ESPORTIVA

Els estiraments poden ser específics en funció de la disciplina esportiva, per exemple podem trobar estiraments per bicicleta.
Podem observar estiraments específics per la practica del judo; esport de combat.



Una de les activitats més comunes en la practica esportiva és anar a córrer. Aquest vídeo resumeix aquelles estiraments més importants a desenvolupar per mantenir una correcta musculatura


FNP - Facilitació Neuromuscular Propioceptiva

De forma més analítica recollim els tipus de reflexes involucrats en els estiraments així com l'explicació de les diferents contraccions en els estiraments FNP.


 ACTIVITATS - ESTIRAMENTS

A.- Per augmentar la flexibilitat del cos, l'espai Posa't en forma, proposa un classe amb exercicis molt senzills. El programa també parla de la pràctica de la dansa contemporància. Visualitza aquest vídeo i contesta les següents preguntes.

. Coneixies tots els estiraments que has visualitzat? Fes una llista de totes els grups musculars i diferencia els coneguts dels desconeguts.

. Explica perqué la dansa contemporània està influenciada per la flexibilitat

. Creus que els esports no tenen relació amb la flexibilitat?


B.- Fitxa d'estiraments: destinada a descobrir quins són aquells grups musculars que estirem i a localitzar-los utilitzant diferents imatges.




C.- Document: Llegeix atentament les diferents explicacions dels estiraments i la flexibilitat i contesta les preguntes.

D.- Treball en grups reduïts i en format Power Point: